Heb je vragen?

Neem eerst eens een kijkje bij de veelgestelde vragen.

  1. Sinds januari 2022 zijn De Wandelsite en Weekendhike onderdeel van WANDELWERELD bv.
    WANDELWERELD is al meer dan 28 jaar de uitgever van wandelkrant ‘te voet’ en het daar later uit voortgekomen wandelplatform tevoetonline.nl.  De Wandelsite en Weekendhike zijn hiermee terechtgekomen bij een echt wandelbolwerk, dat in de loop van de jaren toegang heeft gekregen tot meer dan 100.000 wandelende Nederlanders. 
    Direct na de overname in januari 2022 is de broodnodige vernieuwing van beide websites in gang gezet. Qua uiterlijk, qua techniek en qua beveiliging. Dit alles overigens zonder het lang beproefde, succesvolle concept aan te passen. Wat goed is moet je koesteren...

    Eef van den Brink, de initiatiefnemer en eigenaar van WANDELWERELD: “Het wel en wee van de wandelaar is voor ons belangrijk; we willen ze graag zo goed mogelijk van dienst zijn en faciliteren waar mogelijk. Dat geldt voor lezers van ‘te voet’, bezoekers van tevoetonline.nl, onze volgers op de social mediakanalen en de deelnemers aan de Heuvelrug Natuurwandel4daagse. En dus sinds dit jaar ook voor deelnemers van De Wandelsite en Weekendhike. We zien beide platforms als een prachtige aanwinst, een passende aanvulling op ons totale aanbod. We zullen er goed voor zorgen”.

  2. Deze website is opgezet om lekker met een groep mensen een wandeltocht te maken in een mooi wandelgebied. Bewegen in combinatie met gezelligheid staat voorop. Het is natuurlijk altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen, maar het is zeker geen site waar deelnemers koortsachtig op zoek zijn naar de ware.

  3. Van deelnemers aan een wandeltocht wordt in principe niet méér verwacht dan een aantal basisregels, zoals:
    • Zorg dat je het wandeltempo en de afstand goed aankan;
    • Kom op tijd en laat bij tegenslag onderweg dit de organisator weten;
    • Ga op een respectvolle manier met elkaar om;
    • Houd je aan onderling gemaakte gedrag- en spelregels;
    • Neem een flinke dosis enthousiasme en gezelligheid mee;
    • Meld je tijdig af als je ontdekt dat je tóch niet mee kan wandelen.

    En... kijk voor de zekerheid ook nog even bij de SPELREGELS die op alle deelnemers van toepassing zijn.

  4. Als een wandeling vol is dan kun je je opgeven voor de reservelijst. Als een deelnemer zich afmeldt voor de tocht dan wordt degene die bovenaan staat op de reservelijst automatisch aangemeld voor de tocht. Diegene krijgt dan meteen een mailtje met informatie over de wandeltocht.

    Dit gebeurt alleen als er méér dan 24 uur vóór dat de tocht plaatsvindt een plaats vrij komt. Hierna krijg je alleen een "alert" mailtje met de mededeling dat er een plek vrijgekomen is. In de tussentijd kunnen anderen zich dan óók inschrijven voor de wandeltocht. Als je dus alsnog mee wilt is het belangrijk snel te reageren.

    Zorg dat je je tijdig (zo vroeg mogelijk) afmeldt voor de reservelijst als je niet meer mee kunt of mee wilt lopen die dag. Zo hebben anderen nog een kans om met de wandeling mee te gaan. Na de uiterste afmelddatum vindt er geen teruggave meer plaats van betaalde strippen. Bij "Mijn wandelsite" vind je het overzicht van je reservelijstinschrijvingen.

  5. Foto's plaats je op een eigen webpagina. Bij veel internetfotoalbums is dit gratis (www.mijnalbum.nl) bijvoorbeeld). Deelnemers kunnen dan via zo'n album de foto's bekijken, downloaden of nabestellen.

    De organisator van de tocht kan na afloop van de tocht op de reactiepagina één link opnemen naar zijn/haar fotoalbum. En jij kunt de organisator een berichtje sturen met de link naar je fotoalbum. Als er al een link bij de reactie van de organisator staat dan kun je een linkje in je eigen reactie plaatsen naar jouw eigen fotoalbum. Je kunt hiervoor de volgende code gebruiken: Dit is een linkje naar mijn fotoalbum. Zorg dat op de plek van www.linkjenaarjefotoalbum.nl de link naar je eigen album staat. Succes!

  6. Dit is verschillend per wandeling. In een aantal gebieden waar de tochten worden georganiseerd worden geen honden toegestaan. De organisator van de wandeling weet dit ook niet altijd zeker. Daarom is het bij sommige wandelingen niet toegestaan om een hond mee te nemen. Ook zijn er organisatoren die het leuk vinden als er een hond meegaat, maar dan niet meer dan één. En dan zijn er ook nog wandelingen waar iedereen eventueel een hond mee mag nemen. Bij elke wandeling wordt overigens vermeld of je een hond mee mag nemen.

    ALS JE JE HOND MEE WILT NEMEN
    • Geef bij je gegevens aan dat je af en toe een hond mee wilt nemen, alleen dan kun je je hond opgeven. Je vindt je gegevens bij 'mijn gegevens' als je ingelogd bent;
    • Geef je op voor een wandeling waar honden mee mogen;
    • Na opgave krijg je de vraag of je je hond mee wilt nemen voor deze wandeling. Zo weten andere deelnemers dat er een hond meegaat;
    • Geef eventueel in je persoonlijke verhaaltje aan dat je je hond wilt meenemen;
    • Het spreekt natuurlijk voor zich dat alleen sociale, niet-agressieve honden welkom zijn.

  7. Het organiseren van een wandeltocht kan heel eenvoudig zijn: je weet een mooie route bij jou in de buurt en je meldt deze aan op de website nadat je bent ingelogd. Dit is vooral voor beginnende organisatoren een beproefde manier om een tocht te begeleiden.

    Een andere mogelijkheid is een bestaande route te kiezen en die route aan te melden. Het aanbod van bestaande routes is heel groot en gemakkelijk te vinden via tal van websites, zoals onder andere Wandelzoekpagina, Wandelnet, De Mooiste Routes... en zo zijn er nog een heleboel andere bronnen. Je kan er veelal de route van je keuze downloaden en dan gebruiken voor een mooie wandeldag.

    Nog avontuurlijker is het om zelf een nieuwe, nog niet bestaande tocht uit te zetten en deze vervolgens aan te melden. Dan is het verstandig om de tocht eerst via een routeplanner te maken (bijvoorbeeld Komoot, RouteYou, Wandelnet; ook hier zijn er heel veel van tegenwoordig) én eventueel voor te lopen. Zo kom je goed beslagen ten ijs.

    Op TOCHT AANMELDEN, de pagina waar je je wandeltocht aanbiedt vind je meer tips voor het organiseren van een wandeltocht, zoals bijvoorbeeld hoe je een goede datum kiest en wat er belangrijk is tijdens de voorbereiding van de wandeling en tijdens de wandeltocht zelf.

    Het organiseren van een tocht is echt heel leuk en dankbaar werk. Behalve een gratis strip om later ook eens met anderen mee te wandelen en een gezellige wandeldag voor jezelf, doe je er je medewandelaars een heel groot plezier mee!

    Ook een tocht organiseren? Stuur dan een wandeling in en ontvang een GRATIS strip!

Als je al deelnemer bent, log dan eerst in.

Deze pagina gebruikt een z.g. tracking-cookie.
Indien je op VERSTUREN klikt, gaat je hiermee akkoord.